Editörün Notu: Bob Avakian’ın aşağıdaki makalesi ilgili yazı dizisinin (Donald Trump: SOYKIRIMCI* IRKÇIDIR) yedinci bölümüdür. Dizinin önceki dosyaları web sitemizde yer almaktadır.
Bu dosyanın özgün kaynağı için bkz: https://revcom.us/a/664/bob-avakian-donald-trump-genocidal-racist-part-7-en.html
Trump, Charlottesville-Virginia’daki beyaz üstünlükçü haydutların “çok iyi insanlar” olduğunu basitçe ilan etmedi – Beyaz üstünlükçülerin ırkçı söylemlerini defalarca destekledi ve bunları yaydı (tweetleriyle ve diğer yollarla). Sadece bir örnek vermek gerekirse: Kısa bir süre önce, bir destekçisinin “Beyazların Gücü!” diye bağırdığı bir videoyu retweetledi.
“Beyazların Gücü”, özellikle siyahilere karşı beyaz üstünlükçü cinayet ve terör anlamına gelir ve kastettiği şey de her zaman bu olmuştur. “Beyazların Gücüne” destek verip bunu yayınlayan Trump’ın ne anlama geldiği ve neyi amaçladığı herkes için açık olmalıdır. Siyahi halka karşı, ayrıca insandan daha aşağıda ve pislik olarak gördüğü tüm kesimlere karşı iktidarının tüm gücünü kullanmayı kastediyor; faşist-beyaz, İngilizce konuşan, Hristiyan-Amerikalı olan kesimlerin “yeniden büyük” olması gerektiğini ve bu diğer kesimler üzerinde “egemenlik” kurulması gerektiğini ilan ediyor.
(Eğer Trump’ın şeytan gibi gösterdiği ve suçlu olarak kabul ettiği insanların büyük bir kısmını katletmek kadar uç bir şey yapacağını düşünmüyorsanız, Donald Trump’ın gerçekte kim olduğunu halen bilmiyorsunuz demektir. 8 . Bölümde Donald Trump’ın soykırımcı bir ırkçı olduğuna ilişkin daha fazla kanıt verilecektir)
*Soykırım, bir halkın tamamını ya da büyük bir kısmını katletmek demektir. Soykırım, Avrupalıların bir yandan topraklarını çalarken diğer yandan Amerika’daki yerli halklara yaptığı şeydir. Soykırım Hitler ve NAZİLERİN altı milyon Yahudiyi katletmesidir. Donald Trump soykırımcı bir ırkçıdır.
Donald Trump, Siyahilerden ve “Beyaz olmayan, İngilizce konuşmayan, Hristiyan Amerikalı olmayan” herkesten nefret ediyor. Eğer yapabilseydi birçoğunu katlederdi, geri kalanların çoğunu ömür boyu hapse atar ya da ülke dışına sürerdi.
Add comment